Sitrik Asit 5 kg

Sitrik Asit 5 kg

%34 İNDİRİM
850,00 TL

560,00 TL

300,00 TL Üzeri Ücretsiz Kargo

Güvenli Alışveriş

%100 Memnuniyet

Saat 17:00' a kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargo

Strik Asit Monohidrat

Görünüm: Beyaz kristal katı

Kimyasal adı: 3-hidroksipentanoik asit, 3-karboksilik asit, hidrojen sitrat

Kimyasal formülü: C6H8O7

Ambalaj tipi: 5 kg.

Tanımı ve kullanım alanları:

Sitrik asit, modern endüstrinin birçok alanında yaygın olarak kullanılmaktadır. Dünya üzerinde giderek artan nüfusun birçok ihtiyacını karşılamak için oldukça önemli bir bileşik olan kristalli ve renksiz bileşenin kimyasal formülü "C6H8O7" olarak ifade edilmektedir. Hemen hemen tüm bitkilerin yapısında bulunan sitrik asit, doğada birçok hücresel fonksiyona katılmaktadır. Sitrik asitin kullanım alanlarına değinecek olursak; Gıda endüstrisi, tarım sektörü, metallerin üretimi ve işlenmesi, ilaç endüstrisi ve içecek endüstrisi gibi aktif sektörlerle ilişkilidir.

"Limon tuzu" olarak telaffuz edilen sitrik asit, limonların %80'inde bulunur. . Avrupa'nın birçok ülkesinde kullanılıyor. Dünyada ve Türkiye'de. Zehirli sayılmayan bir bileşen olan sitrik asit kristal bir yapıya sahiptir. Çok ayırt edici bir madde olduğundan kimya endüstrisinde en popüler olanıdır. 1784 yılında Carl Wilhelm tarafından limon suyunun kristalleştirilmesiyle popüler hale getirilmiş ve kısa sürede birçok alanda kullanılmaya başlanmıştır.

19. Yüzyılın başından beri gıda takviyesi olarak kullandığımız sitrik asit, gıda endüstrisinde giderek yaygınlaşan bir içerik haline geldi. Sitrik asit en çok limonda ve bazı meyvelerde bulunmasına rağmen meyve ve sebzelerden sitrik asit yapmak zor ve pahalı olduğundan bu ihtiyaç şekerden yapılarak karşılanır. Mayalar ve çeşitli bakteriler tarafından şekerden üretilen sitrik asit, birçok alanda kullanıma hazırdır.

Teneke kutularda kullanılan sitrik asit, gıdaların uzun süre korunmasını sağladığı için tercih edilmektedir. Birçok alkollü ve alkolsüz içecekte bulunan sitrik asit, diğer gıdalarda da tercih edilen bir koruyucudur.

Hipoklorit, persülfat, permanganat, periodatlar gibi çeşitli oksitleyici ajanların varlığında kolaylıkla oksitlenir. , hipobromit, kromat, manganez dioksit ve nitrik asit. Trisodyum asit, diğer sitrik asit tuzlarından daha yaygın olarak kullanılan bir tuzdur. Ekzotermik bir reaksiyon olmasının nedeni nötrleşme reaksiyonunun oldukça yüksek olmasıdır.

Sitrik asitin önemli özelliklerinden biri de çok değerlikli metal iyonları ve şelatlar oluşturan birçok kompleks oluşturmasıdır. Bu önemli özelliği nedeniyle metal kirliliğini kontrol etmek için sitratlar veya sitrik asitler kullanılır. Monokromatik metal iyonu sitratla birleştirildiğinde tamamen renksiz veya hafif renksiz hale gelir. Sitrik asit şelatlandığında metal iyonları sabit kalabilse de, metal iyonlarının varlığında organik moleküller katalitik olarak bozunabilir.

Uygulamalar

Sitrik asit endüstriyel uygulamalarda ve çeşitli gıda endüstrilerinde, özellikle de gazlı ve gazsız içeceklerde yaygın olarak kullanılır. . sitrat içeriyor.

Düşük. Sitrik asit, yüksek kalorili içeceklerde, meyve sularında ve susuzluğu gideren içeceklerde tek başına veya sitrat tuzlarıyla birlikte kullanıldığı gibi aroma verici madde olarak da kullanılır. endüstriyel üretimde asitliği arttırmak için şekerlere sitrik asit eklenir. Şekerleme ve şekerlemelerde kullanılan şeker. Jelin maksimum gücünü arttırmak için çeşitlerinde pektin jeli de kullanıyor.

Bu da ürünün gıdalardaki muhafazasını arttırmak için kullanılıyor. PH'ı düzenler.

Meşrubatlara tat vermek için kullanılır.

Şekerleme ve eczacılıkta kullanılır. Şekerlemelerde şekerin kristalleşmesini engeller.

İçeceklerde, fermente gıdalarda, bira, şarap, peynir, kurabiye, lokum, kek, dondurulmuş balık, dondurma, reçel, jöle, dondurulmuş patates, şerbet, hazır çorbalarda yaygın olarak kullanılır. . , salça ve konserveler.

nBanyo ve mutfak temizleyicilerinde katkı maddesi olarak kullanılır.

Sanayide çelikten pası çıkarmak için kullanılır..

Sitrik asit anhidrat. (susuz halde). Granül değil toz halindedir. Sitrik asit, E kodlu bir gıda katkı maddesidir. Piyasada daha ucuz monohidrat ürünler mevcuttur.

Sitrik asit Organik zayıf bir asit olan sitrik asit renksiz olup kristal veya toz yapıya sahiptir. Sitrik asit (limon tuzu) olarak da bilinir.

Başta bitkiler ve turunçgiller olmak üzere birçok meyvede bulunur.

Sitrik asit Kullanım Alanları:

Antioksidanların aktivitesini güçlendirir,

Meyvelerin kararmasını önler ve şaraplarda bulanıklığı önler.

Şaraplarda asidik bir ortam oluşturarak bakteri, mantar ve küf oluşumunu engeller.

Peynirdeki enzim aktivitesinin sınırı üretimi laktik asitten daha fazladır,

Bunlara ek olarak; Kurabiye, kek, lokum, dondurma, şerbet, jöle, hazır çorba, dondurulmuş patates ve balık, konserve ve salçalarda raf ömrünü uzatıcı olarak kullanılır.

Bazı meşrubatlara tat vermek amacıyla kullanılır. .

Gıda dışı kullanım için sitrik asit

Hammadde endüstride çelik ve metallerdeki pası çıkarmak için (rustil) %6 konsantrasyonda camdan kireci çıkarmak için kullanılır.

Temizlik ürünlerinde; Banyo ve mutfaklarda kimyasal bağlayıcı olarak kullanılır.

Sitrik asit kozmetik ve kimya endüstrisinde katkı maddesi olarak kullanılır.

Evde kireçlenebilen malzemelerde ıslatıcı ajan olarak kullanılır; ör. çaydanlıklar 1 litre suya 50 gr ekleyin, suyu kaynatın ve yıkayın..

Bu ürüne daha önce hiç yorum yapılmamış :(